Set Berpantang Lengkapkan Nutrisi Ibu Berpantang

Salam Sejahtera Pembaca MamaIqram.com

Ibu berpantang sebenarnya amat bahagia bila kelahiran permata hati yang baru. Lihat je  bayi baru, orang kata cium bau syurga. Indah je rasa.
Tapi keindahan tu boleh jadi stress bila anak meragam tak tentu hala, si ibu tak cukup tidur, badan keletihan dan yang paling teruk bila meroyan pulak datang.

Badan letih akibat nak jaga anak, makan banyak pula yang kena pantang, hasilnya, jiwa ibu stress. Cubalah Set Berpantang dari Shaklee semasa berpantang. In Sya Allah, berkesan semasa prosea berpantang.

12366679_1536888463290237_1606572657_n

Mengapa Set Berpantang dan menyusu perlu diambil secara set?
Selepas bersalin, akan ada orang baru dalam hidup. Permata hati yang sangat bermakna perlu perhatian. Lepas tu pada masa yang sama, si ibu pun kena menjaga pantang dalam makanan.
Pantang orang kita memang tak boleh makan sayur. Banyaknya sayur yang tak boleh. Mulalah datang sembelit.
Bila anak meragam, mulalah ibu juga yang kena berjaga tak cukup tidur. Lebih teruk kalau ibu stress sebab nak menyusu susu ibu tak cukup, anak meragam. Lebih pulak desakan mak, ayah, mertua suruh bagi je minum susu ibu.

12366640_1536888473290236_93957975_n
Kat sini dah boleh datang meroyan. Dengan tak cukup tidur, stress, semangat nak susukan anak, orang suruh bagi susu tepung, makan berpantang, ikan itu tak boleh, ikan ini tak boleh, sayur itu tak boleh, sayur itu tak boleh, makan biskut kering je cecah susu. Susu tu kalau susu Anmum ke Everyday ke, apa-apa susu tepung ok lagi, tapi kalau susu pekat manis je, mana khasiat kalsiumnya. Nak plak minum kopi, takde pun sumber kalsium. Boleh minum kopi, cuma tiada pula sumber kalsium. 

12387748_1536888466623570_1291117767_n 12395492_1536888476623569_1372966757_n
Kat sini barulah faham kenapa kena makan Set Berpantang. Untuk cukupkan nutrien yang kurang semasa proses berpantang.
Stress misalnya, kalau kita cukup nutrien B-complex, bertenaga untuk tugas harian walaupun masa pantang. B-complex tu bantu tukarkan sumber makanan kepada bentuk tenaga.

Multivitamin Vitalea tu untuk cukupkan nutrien sumber galian dalam tubuh badan. Habis dah banyak sangat kena pantang kan.
Ostematrix pulak sumber kalsium terbaik. Mudah nak lawas, masa pantang memang worst sembelitnya, trust me, ni memang SANGAT RECOMMENDED kepada semua orang baik laki perempuan.
ESP sumber soya non gmo. Soya non gmo ni tidak diubahsuai yang tak mendatangkan alergik kepada peminumnya. Masa mengandung Adam suka sangat minum soya, patutlah alergik sangat kulit dia. Tapi masa Iqram minum ESP je. sebab tau dah soya ESP ni non gmo. Susu ibu paling banyak kandungan protein, so protein ESP dah cover diri ibu dan susu ibu. Membuat si Ibu bertenaga walaupun di pagi hari bangun keletihan akibat menyusu.
Zinc terbaik untuk sembuhkan luka dan kuatkan akar rambut.  Biasanya ibu lepas bersalin dicadangkan makan ikan haruan kan? Kenapa? Sebab kandungan zinc dalam ikan haruan adalah banyak. Zinc ni mempercepat penyembuhan luka. Jahitan lepas bersalin (vagina As juga ada koyak sedikit akibat proses kelahiran) pun cepat baik. Lepas bersalin, sampailah beberapa bulan, trust me, rambut perempuan bersalin akan gugur dengan banyak gila, tapi makan zinc, akar rambut kuat so takde gugur banyak gila. Lepas tu cakaplah anak menyembur main air liur petanda gugur rambut. Sebenarnya tak cukup nutrien zinc dalam tubuh. ( baru faham…. dulu takde ilmu, sekarang dah ada kena kongsi….)
Vitamin C seperti sedia maklum kuatkan imun badan. Tak cukup vitamin C boleh demam. Masa pantang pernah kena demam ni masa pantang Adam lah. Masa Iqram Alhamdulillah takde sebab dah ambil Set Berpantang.
Alfalfa, nyahtoksin terbaik. Membanyakkan susu ibu. Bagi panas badan. Alhamdulillah, memang As berjaya menyusukan Iqram sehinggalah si kecil itu berusia 2 tahun. Rupanya memang kita kena ikhtiar sebelum mengalah.
Sekarang As dah faham dah kenapa kena cukup nutrien masa dalam pantang. Patut badan letih je masa pantang Adam dulu. Lebih teruk berterusan sampai malas nak buat apa pun, lepas tu dah “lekat” yang lain. Bahaya…..
Cukupkanlah nutrien badan untuk bagi yang terbaik pada orang lain juga.

Cubalah Set Berpantang Shaklee, bila saya dah guna, saya tak ragu-ragu nak kongsikan dengan orang lain kebaikannya.  12395600_1536888446623572_2116855173_n

File not found. Konsultasi percuma

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area Seri Manjung dan Sitiawan boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan SET BERPANTANG yang  hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)
Shaklee Independent Distributor

SID : 1167436

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

 

As

Isteri kepada En. Zulalizam B. Kamarudin. Memiliki dua orang putera, Adam Darwisy B. Zulalizam dan Adli Iqram B. Zulalizam. Merupakan seorang guru dan pengedar Shaklee di kawasan Sitiawan, Lumut dan Seri Manjung. Gemar mengambil kisah positif sebagai pemangkin untuk terus maju dan berjaya. Ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi 0197765641

You may also like...

1 Response

  1. December 25, 2016

    […] pun sebab lupa nak makan supplement. Sampailah melahirkan anak yang kedua, saya berpantang dengan Set Berpantang Shaklee. Saya dapat rasa kelainan berpantang semasa anak kedua. Badan lebih cergas dan tak cepat letih. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge