Landmark Study Shaklee Menjadikannya Syarikat Terbaik Kerana Ada Kajian Saintifik

Best best best….

Best dengan Shaklee sebab Shaklee ada landmark study.

Boleh tengok dan baca Landmark Study.

Tapi ramai yang takut sebab katanya tak berkesan. Betulke dah makan makanan tambahan dengan ikut dos yang dicadangkan. Makan konsisten tak… Ada yang kena makan lebih, ada yang kena makan kurang, sebab Shaklee ni makanan tambahan bukan ubat. Kurang protein, macam mana sel baru nak terbentuk kan….. Ubat pun kalau doktor banyak try and error, tak berkesan tukar lain….kan….tak percaya cuba tanya pesakit yang ada darah tinggi….

Shaklee dah melabur berbillion dollar US untuk buat landmark study, kalau produknya tak berkesan, mereka tetap kena publish dan berjuta manusia yang makan Shaklee terselamat. Tapi yang peliknya, Shaklee dah 100 tahun dan pasarannya pula serata dunia.

Boleh baca di www.landmarkstudy.com/

Landmark study ni dikaji dengan 3 kumpulan.
a) Kumpulan yang makan supplemen Shaklee
b) Kumpulan yang makan supplemen brand lain
c) Kumpulan yang tanpa makan supplemen apa-apa

Ternyata, kumpulan yang makan Shaklee memiliki kebarangkalian yang lebih rendah untuk terkena penyakit kronik… boleh tengok graf warna hijau tu paling rendah. Itu kajian yang dijalankan oleh kajian.

Penyakit ni sebenarnya dah berkumpul bertahun-tahun dalam tubuh kita. Ambil masa 10-30 tahun. Sebab tu kencing manis, diabetes banyak jugak terkena pada usia awal 30an. Punca? Banyak punca, boleh jadi pemakanan tak seimbang bertahun-tahun, boleh jadi gaya hidup tak sihat tak bersenam, tak sempat je kan… hihih…boleh jadi persekitaran yang tak sihat… asap kenderaan, asap rokok dari yang tersayang …isk isk isk…

Apabila makan supplemen, antibodi lebih kuat. Jadi kebarangkalian antibodi ni nak menyerang benda-benda jahat lebih kuatlah berbanding dengan yang tak makan apa-apa. Dengan gaya hidup sekarang, nak bersukan macam jarang je kan…. tunggu Hari Sukan Negara, hihi…ramai yang update status di facebook, instagram dan twitter tentang Hari Sukan Negara. Tapi……ramai juga yang update kisah makanan yang penuh kalori dan manis belaka tu…..heheh….Makanan segera lagi, makan di kedai lagi…ada penambah rasa gitu…. sekarang pulak makanan macam semuanya nak dihipsterkan (karipap pun colourful… hihi).. air nak 3 layer kau….. Ha…. kumpullah segala aneka benda jahat…. kalau antibodi tak kuat, mulalah sakit menyerang….

Karipap Hipster Sumber Twitter

Sekarang banyak produk atau vitamin yang katanya Memberi Kesan Segera Seawal 3-5 hari dan katanya mendapat kelulusan KKM. Malah banyak juga produk kosmetik yang mengandungi bahan terlarang. Boleh baca di sini mana tahu anda salah seorang penggunanya.

Ada tak kajian kesan jangka panjang produk tu memberi kesan positif atau negatif. Shaklee dah ada. Landmark Study ni meyakinkan saya dan saya dah pilih brand yang betul untuk jangka masa panjang.

Betul kan, kita hidup di dunia ni untuk beribadah….badan sihat, amal pun bertambah….

Ya, semua dengan izinNya. Kalau saya tipu, maka berdosalah saya…Sebab saya dah makan, dah rasa kesannya, tak baik tak kongsi dengan korang…

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan harga serta konsultasi, jangan segan-segan hubungi saya ya!

As

Isteri kepada En. Zulalizam B. Kamarudin. Memiliki dua orang putera, Adam Darwisy B. Zulalizam dan Adli Iqram B. Zulalizam. Merupakan seorang guru dan pengedar Shaklee di kawasan Sitiawan, Lumut dan Seri Manjung. Gemar mengambil kisah positif sebagai pemangkin untuk terus maju dan berjaya. Ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi 0197765641

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge