Ketahui Bagaimana Vivix Merencatkan Sel Kanser


Vivix Shaklee merupakan produk yang paling “power” untuk merencatkan sel kanser. Sebelum anda membeli, eloklah anda ketahui mengapa dan bagaimanakah Vivix membantu dalam merencatkan sel kanser? Ketahui kandungan Vivix yang mampu merencatkan sel kanser dan membantu pesakit kanser sembuh dan kembali sihat akan membuatkan anda rasa berbaloi dengan nilai wang yang telah dilabur.

File not found. Resveratrol

 

Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang dipanggil phytoalexin atau bahan kimia semulajadi yang dikeluarkan oleh sesetengah tumbuhan dimana fungsinya adalah sebagai agen pertahanan apabila diserang oleh penyakit dan serangan bakteria atau kulat ataupun pathogen yang lain.
Ia terhasil daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.
Resveratrol boleh didapati daripada tumbuhan, buah-buahan dan bijian. Namun, kulit anggur merah iaitu anggur muscadine mengandungi kandungan resveratrol yang paling tinggi selain rasberi dan kekacang.

Dalam satu kajian yang dibuat oleh Harvard University – National Institute of Aging dan National Institute of Environment Health Science,

resveratrol is able to limit the spread of cancer cells dan trigger the process of cancer cell death.

Menurut sumber Wikipedia, proses pemusnahan sel-sel tubuh kita ini dipanggil apoptosis akan mati apabila tiba masanya dan digantikan semula dengan sel-sel baru yang sihat. Apabila sel normal rosak atau tua, ia akan melalui proses apoptosis di mana ia akan mati dengan membunuh dirinya sendiri.

Walaubagaimanapun, apa yang terjadi pada sel-sel kanser ialah mereka “kebal”, semakin liar, merebak pantas dan tidak mati-mati. Sel-sel sakit dan rosak itu memang sepatutnya mati, bukannya membentuk tumor yang bernama kanser.

Inilah yang dilakukan oleh Vivix. Memusnahkan sel-sel kanser yang tidak stabil dan melindungi sel-sel normal daripada dicuri dan dimusnahkan olehnya. Vivix juga membantu dengan meransang penghasilan mitokondria (tenaga sel) yang berfungsi mengurangkan kesan sampingan rawatan moden seperti kimoterapi. Benar. Walaupun terdapat kesan sampingan akibat “radikal bebas” yang memang sengaja dicipta, kimoterapi adalah antara kaedah rawatan yang paling sinonim dengan penghidap kanser.

Anggur Muscadine mempunyai ikatan kimia yang jauh berbeza berbanding anggur-anggur yang lain kerana ianya kaya dengan anthocyanins yang mana mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan anti-tumor antaranya menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran darah dalam sesetengah tumor termasuklah enzim perebak tumor.

Merencatkan Pertumbuhan Sel Kanser

Resveratrol dipercayai dapat merencatkan pertumbuhan sel kanser selain dapat membina daya ketahanan terhadap kanser di mana terdapat 3 fasa iaitu:

1, Fasa Pertama

Pada fasa ini, resveratrol bertindak mengurangkan kerosakkan sel-sel sihat yang berpunca dari serangan agen-agen karsinogenik

2. Fasa Pertumbuhan

Resvertrol mengaktifkan gen Sirtuin 1 iaitu gen anti-penuaan bagi tujuan menghalang pertumbuhan sel-sel kanser

3. Fasa Pertumbuhan Pesat

Di peringkat ini, resveratrol membantu mempercepatkan proses apoptosis iaitu proses mematikan sel-sel kanser

Laporan & Kajian

America Cancer Institute

  • Institusi ini melaporkan bahawa resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa dimana ia dapat mengurangkan pengaktifan NF kappa B iaitu sejenis protien yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.
  • Menurut mereka juga, dengan meminum sumber resveratrol setiap hari mampu menurunkan risiko kanser prostat dan dengan meminumnya sekali seminggu boleh mengurangkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College

  • Menurut laporan kajian, resveratrol menjadikan proses poliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

University Children’s Hospital in Ulm, Germany

  • Hasil kajian yang dilakukan membuktikan resveratrol merupakan agen penentang kanser.

 

Pertumbuhan Sel Kanser Kolon & Payudara Terbantut

 

Department of Pharmacology and Toxicology, UAB Comprehensive Cancer Center dan Department of Pathology, University of Alabama at Birmingham

Second Department of Medical Biochemistry, School of Medicine, Ehime University, Shigenobu-cho, Onsen-gun, Ehime, Japan

Lihat dan baca pula testimoni mereka yang berusaha untuk kembali sihat dengan Vivix.

Testimonial Kanser Ovari


Testimonial Kanser Paru-paru


Testimonial Kanser Payudara dan Kajian Resveratrol


Kanser tahap 4


Kanser Kalenjar

 

Tumor Yang Merupakan Kanser Tahap 3

Kanser Rahim


Kanser Usus Tahap 4

Alhamdulillah…..

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi

As

0197765641

Your Trusted SID

As

Isteri kepada En. Zulalizam B. Kamarudin. Memiliki dua orang putera, Adam Darwisy B. Zulalizam dan Adli Iqram B. Zulalizam. Merupakan seorang guru dan pengedar Shaklee di kawasan Sitiawan, Lumut dan Seri Manjung. Gemar mengambil kisah positif sebagai pemangkin untuk terus maju dan berjaya. Ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi 0197765641

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge