img_0322.jpg 0

5 Tahun Menanti Akhirnya Aku Mengandung

Assalamualaikum w.b.k dan salam sejahtera. Lama sungguh rasanya saya tidak menulis.  Kali ini saya ingin kongsikan rasa seorang ahli SID yang berjaya membantu seorang wanita hamil dengan izinNya setelah 5 tahun berkahwin. Saya sebagai...

img_7939.jpg 0

Blogging Dari Jiwa

Blogging Dari Jiwa ni kelas dengan Salwa Mohd Salleh. Blogger yang complaint dan beri komen tentang Karnival Upin Ipin dalam blog beliau. Salwa ni, kalau menulis, beliau cakap, tulislah dengan penuh emosi, barulah pembaca...

1458005761367-2.jpg 2

Pengedar De’xandra Seri Manjung, Lumut, Sitiawan

Assalamualaikum w.b.k dan salam sejahtera pembaca mamaiqram.com.  Pernah dengar tak tentang Dexandra? Kalau tak pernah, ni cik As nak bagi tau apa dia Dexandra. Dexandra ni merupakan “perfume” atau wangian yang diispirasikan daripada wangian...

img_6772-1.jpg 5

Boboiboy The Movie

Hari ni As nak cerita pasal Boboiboy The Movie, animasi kanak-kanak yang sedang hot…. Petang semalam konon nak masuk pukul 2 petang punya, tapi bersiap pun dah lewat jugak, sampai AEON Manjung pun dah...

1458005761367.jpg 2

Dexandra Perfume Yang Sangat Best

Hye hye hye Assalamualaikum. Hari ni As nak kongsikan tentang Dexandra Perfume Yang Tengah Hot kat Malaysia gitu…. hikhik…. Wangian Dexandra ni berasaskan ekstrak tebu sangat sesuai dengan masyarakat Malaysia yang berada dekat dengan...

Tak Tua Sebelum Waktu 0

Tak Tua Sebelum Waktu

Pernah tak pergi mana-mana orang panggil makcik? Baru 30 tahun dah dipanggil makcik. Kalau yang panggil tu umur 5-6 tahun ok  lah jugak, ni yang panggil tu pun lebih kurang baya je… nak marah...

img_3973.jpg 0

Vivix Penawar Stroke

Stroke, penyakit yang menyebabkan pesakitnya kemungkinan tidak dapat berjalan dan terbaring daripada sebarang aktiviti harian. Walaubagaimanapun, kita yang masih sihat boleh bantu pesakit untuk sembuh supaya dia dapat melakukan ibadah. Perlu diingatkan, Vivix ialah...

1457740379682-1.jpg 0

Vivix Tonik Terbaik Sumber Alam Semulajadi.

Pernah tak kalau pergi mana-mana orang panggil kita makcik. Cewah… lepas tu kita pun rasa macam, errr, muda lagi nak panggil makcik, nampak tua sangat ke aku ni? Pernah dengar tak pasal usia sel...

img_6326-1.jpg 1

Kejohanan Balapan dan Padang Daerah Manjung

Walaupun panas terik kejohanan yang bermula pukul 8.00 pagi setiap hari dari 8-11 Mac 2016, anak-anak Manjung yang mewakili sekolah masing-masing sangat bersemangat berusaha sehabis baik untuk diri masing-masing.        Anak-anak ACS...

img_6319-1.jpg 0

Rindu pengalaman menyusukan anak.

Sesekali teringat moment-moment menyusukan Adam dan Iqram. Walaupun Adam sempat setahun, mama rasa bersyukur. Adiknya si Iqram memang sempat dua tahun.        Alhamdulillah, memang faktor pemakanan antara yang buat mama menjayakan penyusuan selama...